2015. január 12., hétfő

Hát élvezkedjetek

"Hál Istennek" már régóta hiányolják olvasóim saját gondolataimat. Természetesen ez örömet okoz, de jó másfél éve úgy gondoltam meddő próbálkozás az amit elkezdtem. Egyszerűen megcsömörlöttem a "közömbösségtől" valahogy úgy mint szegény Wass Albert, de eddig nem lőttem főbe magam. Talán nem is fogom (nincs mivel:-) )

Megszólalásom oka a franciaországi események.
Brutális dolgok történtek! Sok "okos" ember fejtegeti a témát, többen válaszlépéseket, bosszút követelnek.
Helyes lépés lenne ez? Nyilván nem!

Az elkövetők egyértelműen vallási fanatikusok. A fanatizmus nem vallásfüggő, leegyszerűsítve, ahogy Hofi mondta annak idején: "Az, hogy ki milyen hülye, nem azon múlik, hogy hol lakik". A fanatizmus elsősorban vallási meggyőződés. A mi keresztény vallásunkban is voltak igen komoly jelei, a keresztes háborúk, az inkvizíció, a vallási okból való gyilkolás és és erőszak "tőlünk" sem idegen. (ez az önkritika rovat volt).
Köztudott, hogy az Iszlám vallás nem engedi meg Mohamed ábrázolását, a prófétának egyszerűen nincs arca, nem jeleníthető meg, tiltott. Gondolkodjunk el egy kicsit, a mi vallásunkban a keresztény hitben Jézus számtalan alakban ábrázolva van, de az Istenünk? Hozzátenném, hogy az Iszlámban Jézus ábrázolása is tilos, ez a tisztelet jele náluk.

Tehát adva van egy újság, ami sok éve abból csinál pénzt, hogy más vallásokat (többek között a kereszténységet is) gyaláz, a muszlim fanatikusoknál kiveri a biztosítékot.Várható volt a támadás? Igen, hiszen védték őket, tehát mindenki tisztában volt tettei várható következményeivel, mégis provokálták a fanatikusokat. Nyilván nem mondom, hogy megérdemelték mert mindenféle erőszakot elítélek, de miért kell az oroszlán farkán a szőrszálakat húzogatni?

Hol rontotta el a "Nyugat"?

Ez már történelem. A gyarmatosítások korában megindult az "idegen" kultúrák beáramlása Európába, ezután már csak növekedett az "anyaországba" való bevándorlás. Azután a világ liberói kitalálták a globalizációt ami feltette az I-re a pontot. Óriási baromság, hiszen (véleményem szerint) kultúrákat, vallásokat nem lehet összemosni mint ahogy az elefántot sem az antiszemitizmussal.

Az eredmény: jelenleg Franciaországban hatmillió, Angliában közel négymillió muzulmán él.
Érdekesség, hogy a megkérdezett muzulmán vallású egyetemisták 32 %-a szerint a vallás nevében elkövetett gyilkosság indokolt, nem számít bűnnek. Hozzátenném még, hogy VIII. Henrik vagy Szép Fülöp és az összes gall kakas utódai messze nem olyan szaporák mint a muzulmánok, tehát a multikultinak lőttek.

Ezekben az országokban most vakargatják a bevándorlási politika módosítását, szerintem elkéstek.

Ez a földgolyó úgy szép ahogy van, népekkel, vallásokkal, kultúrákkal, a maga sokszínűségével. Tudom, hogy sosem fog sikerülni, de ha ezt a sok színt összekevernénk, csak egy nagy szürkeség válna belőle, az meg kinek tetszene?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése